sunnuntai 9. lokakuuta 2016

MUN Lontoo!

Jos ei lasketa Haaparannan rasvaretkiä lapsuudessa, niin Lontoo on ulkomaan kaupungeista se, jossa olen käynyt eniten. No, ei lasketa Tukholmaakaan - Ruotsi on liian lähellä, ollakseen kunnolla ulkomaa.

Miksi siis aina haikailen sinne sateiseen, ruuhkaiseen ja kiireiseen kaupunkiin ja miksi BBC:n sarjat saavat sydämeni sykähtelemään, varsinkin jos tapahtumat sijoittuvat Lontooseen? En tiedä vastausta. En ole ollut lapsena tai nuorena mitenkään anglofiili, kuuntelin mieluummin Mikko Alataloa kuin mitään ulkomaan ihmeitä, eikä se englantilaisuus vieläkään vedä erityisesti puoleensa. Huonoja puolia tulee enemmänkin mieleen: ne vanhanaikaiset vesihanat ja pienet, kosteat hotellihuoneet.


Välillä on kiva nousta maan päälle matkustamaan
ja katsella maisemia bussin yläkerrasta.


Niin vaan taas on aivan hirviä Lontoo-kuume koetellut tässä syksyn mittaan. Viimeisimmästä reissusta on sentään jo kohta KOLME VUOTTA! Aivan järkyttävän pitkä aika! Kaksi viikkoa leikin kissa ja hiiri -leikkiä itseni (ja vähän lähipiirinkin kanssa): juu ei voi lähtee, NO nyt ois tämmöinen hotelli tähän hintaan, mennäänkö. Sitten loppuviimeksi, kun asia ei jättänyt rauhaan, niin pakkohan se oli sitten hommata se reissu.


Mää ja mun matkakaveri bussin yläkerrassa. 


Mikä siinä sitten oli, ettei olisi voinut vaan lähteä?? No kun TOUKOKUUSSA lennot olisi saanut paljon halvemmalla, ja nyt on jo lokakuu! Tarkoitus on siis lähteä joulukuun alussa, niin kuin näköjään monella muullakin, mutta mahdollisuus aikataulujen puolesta lähteä varmistui niin myöhään, että mitään satasen lentoja ei enää todellakaan ollut tarjolla. Jotain filosofiaa tästäkin sai aikaan: Jos ei voi ostaa silloin lentoja, kun ne on halpoja, niin sitten pitää ostaa silloin, kuin ne on kalliita, tai jättää kokonaan menemättä. 


1. Lontooseen saa tosi halpoja lentoja, jos...


Teoriassa hyvä idea, mutta jos et aina halua matkustaa yksin, ja matkakumppanillakin on työelämää, niin joutuu usein joustamaan järjen ja realiteettien kanssa. Tosiasiassa Lontooseen saa todella edullisia lentoja, jos on täysin vapaa matkustamaan milloin haluaa. Niitä päiviä odotellessa! Norwegian on minun tiedon mukaan halvin. Itselläni on pelkästään hyviä kokemuksia norskilla lentämisestä, mutta...


2.Itse lennän mieluiten Heathrowlle


Norwegianin käyttämälle Gatwickin kentälle/kentältä kaupunkiin pääsyssä on itselläni ollut suuria haasteita, joten varoitan ainakin käyttämästä kaikkein halvinta bussifirmaa eli easyBus:ia. Aivan todella järkyttävä palvelu ja aikataulut kusee. Joudut odottamaan epämiellyttävässä tuulitunnelissa lentoaseman ulkopuolella. Kuskit ovat epäkohteliaita ja heille ei ainakaan kannata avautua myöhässä olevista vuoroista, koska he voivat jättää kokonaan kyydistä. Luultavasti junat on paras vaihtoehto, bussikyydeistä kuulin männä viikolla tarinan, että tuttavan tuttavat myöhästyivät lennolta, koska bussikyyti kesti reilun tunnin sijaan kaksi ja puoli tuntia! Gatwick ei ole helpoin kenttä, mutta hengissä sieltäkin monet ovat selvinneet. Omat kokemukseni matkoista sinne ovat olleet niin ikäviä, että se värittää kyllä tätä mielipidettäni, joten ei sitä kenttää pelätä kannata :-)!


Kevättä Hyde Parkissa.


Aivan ensimmäisellä Lontoon-reissullani, jonka tein työn merkeissä joskus 2000-luvun vaihteessa, käytin Stanstedtin kenttää. En varmaan edes osannut ajatella, että se on jossain hornan tuutissa. Sieltä pääsi junalla pois, ja muistan kun marssin kentällä ensi töikseni infotiskille hotellin osoitteen kanssa ja sain hyvät neuvot perille. Pölähdin Oxford Circuksen metroasemalla kadulle, enkä ikinä unohda sitä hetkeä: lähistöllä sauhusivat paistetut kastanjat, ohitse viuhui kaikennäköisiä ihmisiä, punaisia busseja ja mustia takseja. Tunnelma oli niin lontoota, niin lontoota. Nappasin taksin lennosta, ja ajoin kaksi korttelia hotelliini. Olihan minulla vähintään kaksi matkalaukkua mukana. Se oli monella tavalla unohtumaton reissu: vierailin Lontoossa ja ympäristössä useammassa esittävän taiteen oppilaitoksessa, tuli kaupungin suunnat ja liikenne tutuksi. Kävin konserteissa ja teatterissa. Taisin olla kokonaista 10 päivää reissussa työnantajan piikkiin. Aika uskomatonta.


Kuningattaren portti.

Mutta nykyään lennän mieluiten Heathrowlle. Sieltä pääsee niin kätevästi keskustaan metrolla tappelematta kiukkuisten bussinkuljettajien kanssa. Onhan se tunkkainen paikka kokolattiamattoineen, mutta kyllä siellä hetken aikaa tappaa ja ennen kaikkea kaikki toimii ja opasteet on hyvät jne. Mulla on jopa nykyään Heathrow Rewards -kantiskorttikin :-D! Joskus silloin ennen vanhaan, kun reissasin useimmiten Lontooseen yksin omille laulureissuille, oli yksi tietty kaffela, josta nappasin ennen lähtöportille menoa Cafe Mochan. Luksusta perheenäidille, ei silloin Suomesta saanut edes kunnon kahvia!


3. Varaa liikkumiseen aikaa vähintään kaksinkertaisesti

Viivytykset Lontoon liikenteessä ovat tosiasia. Isossa kaupungissa sattuu ja tapahtuu. 10 minuutin metromatka kävelyineen maan alle ja takaisin päälle kestää vähintään kaksinverroin, vaikka mitään ihmeempää ei sattuisikaan. Iltaisin West Endin metroasemilla on ruuhkaa, joku muukin on ollut teatterissa ja haluaa päästä kotiin samaan aikaan kuin sinäkin. Käy vessassa ennen kotimatkaa, et todennäköisesti pääse sinne kovin äkkiä. 


Toinen matkakaveri. 


Jos joudut odottamaan teatterin tms alkamista, lähistöllä on aika suurella todennäköisyydellä joku mukava pubi, jossa sopii odotella ja nauttia samalla pre-theater -virvoke. Viini ei välttämättä ole kovin hyvää, varaudu siihen, tai etsi joku muuntyyppinen paikka kuin perinteinen pub.

Pre-theater drinks.

Teatteriin ei kannata mennä suomalaiseen tyyliin puolta tuntia ennen kököttämään, aulatilat ovat usein pikkiriikkiset ja tarjonta baarissa kallista ja jälleen viini ei ole kovin hyvää. Oluen ystävillä on paremmat valikoimat näissä kuppiloissa.


4. Pubitunnelmaa

Lontoolaista pubitunnelmaa ei mikään voita. No, ehkä irlantilainen pubitunnelma sentään, jos ihan rehellinen oon. Mutta parasta on se, että niitä riittää, ja aina on hyvä hetki lepuuttaa jalkojaan tuopin äärellä ja aina on katto pään päälle, jos virkistävä kesä/syksy/talvi/kevätsade yllättää. Ei siihen monta vesipisaraa tarvita, että punaisen katon kuppila jo kutsuu luokseen. Päiväsaikaan saattaa olla ihan hiljaista, ja joskus ollaan oltu suurinpiirtein ainoat asiakkaat. Toisinaan saa tungeksia tietään tiskille, että saa haluamansa juoman. Kaikki sujuu kuitenkin hyvin kohteliaiden pubivieraiden kesken. Pubiruualla voi täyttää mahansa, mutta en ole itse kokenut mitään gourmet-elämyksiä fish and chips -annosten äärellä. 

Vähän erilainen pubi, hiljaista oli.

Kerran sattui niin, että lähistöllä ei näyttänyt olevan yhtään pubia. Oltiin Edgware Roadin alueella ja odotettiin, että burmalainen ravintola, josta olimme varanneet pöydän, avaisi ovensa. Alueella oli enemmänkin vesipiippu-kahviloita, ja niihin emme rohjenneet poiketa. Saatiin kävellä aika pitkälle, että vastaan tuli pubi, joka oli erikoisen hiljainen ja jotenkin vähän hylätty. Että näköjään kaikilla alueilla pubit eivät ole itsestäänselvyys Lontoossakaan. Burmalainen Mandalay-ravintola oli suositusten arvoinen, edullinen pikkuruinen ruokapaikka, jäi kyllä mieleen. Harvoin on tullut oikein pöytä varattua Lontoon reissuilla, mennään mihin nokka näyttää ja syödään milloin on nälkä. 

 


Näyttää suolapala maistuvan...


5. Ei tartte nälkään kuolla Lontoossa


Ensimmäiset ruokaintoiluni Lontoossa liittyivät loputtomalta tuntuvaan voileipäkahviloiden tarjontaan, josta on edelleen aina vaikea valita sitä ihaninta sandwichia. Opettelin myös juomaan kahvia oikein kunnolla - se kun oli aika paljon parempaa kuin kodin tai työpaikan sumppi. Väitän, että kahvisnobbailuni on Lontoosta peräisin. Voileipäpaikoissa oli soolomatkailijan myös helppo piipahtaa hakemassa haukattavaa, jonka sitten voi nauttia vaikka perilontoolaiseen tapaan puiston penkillä. En muista, söinkö kertaakaan ekoilla reissuilla lämmintä ruokaa...paitsi valtavan aamiaisbuffetin hotellissa. Ugh sitä pekonin, kanamunaruokien ja makkaran määrää. Taisi alkaa tökkiä muutaman päivän kuluttua moinen...


Mieleenpainuvimpia ruokaelämyksiä Lontoon matkoilla ovat kuitenkin tarjonneet ns. Marketit, enkä nyt todellakaan tarkoita Cittarin ja Prisman tapaista myymälää. Old Spitalfields Market ja sen lähistöllä oleva Old Truman Breweryn alueella oleva The Boiler House Food Hall tarjoavat murkinaa eri kulttuureista ja lähtökohtaisesti valinnan vaikeus on suurin ongelma. Hinnat ovat varsin edullisia ja kaupan päälle saat vilkkaan toritunnelman. Nämä ovat kuitenkin katettuja toreja tai sisätiloja, että taivasalla et joudu murkinaasi nauttimaan. Camdenin Marketilla on myös ruokakojuja, mutta itse tykkään enemmän Spitalfiedsin avarammista tiloista. Suosittelen menemään toreille aamulla suht aikaseen, koska varsinkin viikonloppuisin markkinat alkavat täyttyä porukasta jo puolen päivän aikaan ja silloin on enää hankala kierrellä kojuissa katselemassa. Silloin on hyvä aika istahtaa alas nauttimaan lounasta.


Tyytyväinen matkailija on päässyt kohteeseen. Spitalfieldsin Marketilta. 
The Boiler House Food Hall.

Tavaratorit ruokakojuineen ovat auki joka päivä, mutta Boiler Housen ruokatori vain viikonloppuna. Siellä on siis vieri vieressä kojuja, joissa myydään ruokaa eri puolilta maailmaa. Siispä voi helposti valita jotain sellaista, mitä ei ole koskaan maistanut tai mistä ei ole ikinä kuullutkaan. Hinnat ovat tosiaan erittäin edullisia ja annokset runsaita. Vahva suositus! Kun menimme tänne ensimmäisen kerran, olimme juuri vetäneet navat täyteen herkkuja Spitalfieldissä. Silmät vaan levisivät, kun näimme sen ruokatarjonnan määrän! Sinnehän oli seuraavalla reissulla pakko palata.


The Boiler Housen ruokakojuja.6. Show Must Go ON! 

Ilman muuta Lontoossa kannattaa mennä teatteriin. Useimmiten tulee nähtyä vähintään pari musikaalia, ja ehkä kaupan päälle jotain muutakin. Omilla sooloreissuillani kävin usein konserteissa South Bank Centerissä, mutta nykyään olemme enemmänkin kuluttaneet West Endin teattereiden penkkejä. Esittävällä taiteella, sen koulutuksella ja osaamisella on maassa pitkät perinteet ja teatteri on siellä bisnestä siinä kuin hampurilaisten myyntikin. 

Menipä mihin vain teatteriin, voi olla varma siitä, että ei tarvitse jännittää esiintyjien laulu- tai tanssitaidon puolesta. Joskus kuitenkin on tuntunut siltä, että rutiininomainen osaaminen ja taitavuus ei vielä ihan riitä koskettavaan esitykseen. On tullut nähtyä useimmat suositut musikaalit, mutta silti suurimman vaikutuksen teki ZooNationin tanssimusikaaliesitys Some Like It Hip Hop. Äärettömän taitavia, energisiä esiintyjiä ja akrobaattisia koreografiota ja taitavaa laulua myös! 


Erityisen halpaa huvia Lontoon teatterit eivät ole. Joten aina se vähän harmittaa, jos nukkuu esityksen aikana, kuten tämän blogin kirjoittaja usein. Edullisempia lippuja voi yritää metsästää Leicester Squaren Ticket Boothista, eli lippukioskista. Nykyään voi tarkistaa netistä, mitä lippuja on ylipäätään tarjolla alennushintaan. Kopista voi ostaa myös normaalihintaisia lippuja. Joskus voi esim. TimeOut London -sivustolta ostaa tarjoushintaisia lippuja, niin olen ainakin kerran itse tehnyt. Samasta paikasta löytyy muitakin kiinnostavia tarjouksia ja tietoa tapahtumista. En suosittele hankkimaan lippuja muualta, kuin virallisista lipunmyyntipaikoista, vaikka tarjontaa on muuallakin. Voihan ne toimiakin, mutta itseäni ei ole kiinnostanut kokeilla. Teatterista suoraan voi toki myös aina ostaa lippunsa. Lippuja voi ostaa Lontoon musikaaleihin netistä myös suomeksi, jos haluaa ennen reissua varmistaa pääsyn tiettyyn näytökseen, eikä halua paikan päällä juosta lippujen perässä. Oma vaivansa siinäkin. 


Onko ilme helpottunut, koska hirveän hyvä tämä esitys ei kyl ollut,
tai ainakaan niiltä osiltaan, jolloin en nukkunut.


Kannattaa huomioida, että perjantain ja lauantain esityksiin voi olla enemmän ruuhkaa, kuin muihin esityksiin ja että sunnuntaisin ei ole kovin monessa teatterissa lainkaan esityksiä. Keskiviikkoisin, lauantaisin ja mahdollisesti sunnuntaisin on myös päiväesityksiä. 

7. Promseilta katutaiteeseen

Lontoossa museoissa ja konserteissa käyminen on varsin mutkatonta. Monet museot ovat täysin ilmaisia. Konsertteja on varmastikin joka lähtöön, mutta esim. South Bankin salien hinnat eivät ole taivaita hipovia. Erityisesti sekä konserteissa että teatterissa viehättää se, että niihin voi pukeutua ihan tavallisesti, ei tarvitse stressata matkagarderobin kanssa sen enempiä. Suurimmat konserttielämykset ovat olleet jonakin vuonna yksin matkaillessa Suomen Itsenäisyyspäivänä kuultu RSO:n konsertti Royal Festival Hallissa, solistina Soile Isokoski sekä BBC Promsien aloituskonsertti Royal Albert Hallissa. 

Promsit alkamassa, hiukan on taas "kerran elämässä" -fiilis!


Satuttiin saamaan liput Promsien konserttiin niin jännästi, että vieläkin melkein ihmetyttää: oltiin siinä lippujonossa odottelemassa vuoroamme, niin joku kaveri tuli tarjoamaan meille kahta lippua. En enää muista, mihin hintaan ne saatiin, mutta suht ok paikat ja hinta oli halvempi kuin lipussa seisoi. Rohjettiin ne sitten lunastaa häneltä, ja olihan ne ihka toimivat piletit. 

Tollaisen sen Viktoria rakennutti Albertille, oi ihanuus!


Jotkut museot ovat aivan valtavia laitoksia ja niissä riittää näkemistä aivan jokaiselle reissulle. British Museum on varsinkin sellainen pytinki, että kannattaa suunnitella, mitä haluaa ehdottomasti nähdä, ja yrittää sitten vielä löytää ne osastot. Aina siellä tulee uupumus vastaan. Ja onhan noita muitakin, Natural History Museum, V&A -museo ja vaikka niin mitä. Kaupallisemmista nähtävyyksistä Madame Tussaudin vahakabinetti on minulla näkemättä, ohi olen kyllä kävellyt useinkin, onhan sen melko lailla naapurina Royal Academy of Music, kuuluisa musiikin opinahjo Lontoossa. Aina on ollut pitkät jonot, joten ei välttämättä sekään houkuttele. Nykyisin saa netistä ostettua lippuja etukäteen ja ilmiesesti silloin välttyy jonottamiselta. London Dungeonissa sen sijaan olen käynyt poikani kanssa, se oli jonkinlainen kauhujen kaupunki -spektaakkeli. Näihin kaupallisiin näyttelyihin on aika suolaiset lippujen hinnat, joten ei niitä montaa halua matkaohjelmaansa lisätä, Lontoossa on niin paljon kiinnostavia täysin ilmaisiakin tai ainakin edullisia kohteita.

Upea tipunen Itä-Lontoon kaduilta.


Yksi mielenkiintoisimmista taide-elämyksistä musiikin ja teatterin ulkopuolelta on ollut katutaide-kiertokävely Itä-Lontoon kaduilla. Sen vetäjä oli itsekin street artist, ja hän osasi kertoa mielenkiintoisesti nähdyistä kuvista. Kävelyä voi kyllä todella suositella, jotain vähän erilaista ja uniikkia juuri Lontoossa. Varokaa erityisesti kadunvierustolppia, kun töllöttelette suu auki näitä maalauksia! Sattuu vatsaan, jos sellaiseen törmää.


8. Miksi just Lontoo?


Taitaa jäädä vastaamatta tällä kokemuksella, mikä siinä Lontoossa vetää niin puoleensa. Tai olisiko tässä kirjoituksessa jo riittämiin syitä? Ehkä se on se hyvä fiilis, mikä siellä sitten valtaa, kun on erilaisia elämyksiä tarjolla kaikille aisteille.

Aika iloiseksi se Lontoo tekee mielen!


Ja sekin on suuri asia, että matkakaveri viihtyy myös, on kerrankin tarpeeksi tekemistä. Ei tarvi mennä pelaamaan minigolfia, jos ei välttämättä halua. Voi vaikka ottaa kengät pois jalasta ja kävellä kadun poikki, jos ei muuta keksi. Onneksi yleensä keksii.

Abbey Road.


Tämä kirjoitus on omistettu rakkaille matkakavereilleni, joiden kuvat sain tässä julkaista, kiitos siitä ja mennään taas pian Lontooseen yhdessä! 36 kommenttia:

 1. Oi Lontoo <3 Harmi vaan, että vaikka sinne lentää edullisesti, on kaikki muu melko tyyristä. Hotellista saa varsinkin kesällä maksaa melkoisesti eikä julkinen liikennekään varsinaisesti ilmaista ole. Ekalla Lontoo-kerralla (marraskuussa) saatiin superhyvä hotelli edullisesti, kun taas toisella kerralla (kesäkuussa) tyydyttiin melkosen nuhjuiseen B&B:hen. Sijainti oli kyllä kummassakin aika mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa mukavaa saada vinkki superhyvästä hotellista! Majoitus on aina yksi päänvaiva hinta-laatusuhteen osalta, nyttemmin en enää halua kovin reunalle, kun kuitenkin siellä "keskustassa" ainakin iltaiseen aikaan tulee liikuttua.

   Poista
 2. Hienoja Lontoon matkoja sinulla jo takana - ja toivottavasti monia uusia lisää luvassa! Itsellänikin ollut viime päivinä kummallisen polttava Lontoo-kuume... ehkä sen takia, kun nyt on kulunut reilu vuosi siitä, kun muutin sieltä takaisin Suomeen! Blogistani löytyy siis Lontoo-juttuja, jos haluat käydä kurkkaamassa - sekä Irlanti-postauksia ajalta, kun asuin Dublinissa! : ) ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, aina luen mielelläni Lontoo-juttuja, kiitos vinkistä! En tiedä, jaksaisinko itse oikein asua siellä, mutta käyntikohteena kyllä niin virikkeellinen!Irlannissa käynyt vain kerran, mutta sain uskoakseni aika hyvä kuvan, kun siellä opiskelevan kanssa kierreltiin vähän paikkoja. Sinne täytyy mennä uudelleen.

   Poista
 3. Odotellen MeriKapteenin seuraavaa sopivaa Lontoonvuoroa! Pöntöin tapa ikinä matkustaa (kolme päivää rahtilaivalla, yksi iltapäivä Lontoossa ja taas kolme päivää rahtilaivalla), mutta parempi kuin ei mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, eipä siinä paljon jää kaupungille aikaa, mutta ehkä sitten jollekin muulle sitäkin enemmän :-).

   Poista
 4. Minä pääsin kunnolla Lontoon tunnelmaan viime toukokuussa. Olihan se hieno kaupunki toisella kerralla katsottuna :) Minä olen myös ihan liian huono ennakoimaan matkoja niin, että saisi parhaan hyödyn lippuhinnoissa. Sitten on tosiaan vaan maksettava, jos haluaa lähtäe matkaan - useinkaan se lähtemättömyys ei ole tullut vaihtoehdoksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse huomannut, että mitä useammin on käynyt, niin sitä enemmän ehtii nauttia kaikesta muusta, kun ei tartte niin paljon fundeerata käytännön seikkoja, liikkumista yms. Aika sama kokemus joillakin tutuillani on ollut, että eka kerralla Lontoo ei oikein iske, mistähän se johtuu? Kiva kun menit uudelleen! Mä pyrin siihen, että joku päivä mulla on varattuna puoli vuotta etukäteen matkat. Hyvä tavoite elämässä :-D.

   Poista
 5. Tiedätkö, olin juuri minuutti sitten katselemassa Lontoon lentoja, ennen kuin siirryin lukemaan kirjoitustasi. :) Enne? En ole koskaan käynyt Lontoossa, kun jotenkin muut kohteet ovat kiilanneet ohi. Erityisesti katutaide kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katutaidekierroksella sai kyllä tosi paljon irti, mutta toki niitä näkee siellä ihan muutenkin. Siellä Brick Lanen nurkilla. Aivan uskomattomia juttuja siellä kaiken rähjän keskellä!

   Poista
 6. Ykkös ja kakkoskohtien elämän realiteetit toivat ah niin tutun tunteen, kun tuo pahuksen pakollinen arki jarruttaa reissaamista, vaikka olisi tarjolla ties mitä herkullisia tarjouksia! :) Ja tutulta kuulostaa tuokin, ettei tule mihin tahansa hornantuutissa sijaitsevalle kentälle lennettyä pienen säästön takia - siihen vielä bonuksena takkuava liikenne ja pitkä matka, niin kenelläkään porukassa ei ole enää hauskaa :D

  Tämä oli tosi hyvä ja hymyn huulille tuova paketti siitä, että miksi juuri Lontooseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos hymyilytti :-)! Minulla itsellä oli hauskaa kertailla muistoja ja miettiä, mitä siitä kertoisin. Joo, tässä kun vähäinen matkailukokemus on karttunut vuosien mittaan (ja mukavuudenhalu lisääntynyt) niin alkaa katsoa vähän muitakin seikkoja, kuin hintaa. Ajansäästö ja voimavarat ovat myös matkalla arvostettavia asioita.

   Poista
 7. Kivoja Lontoon matkoja teillä on ollut. Ja totesin juuri, että maailma on pieni; kuvissa näkyi tuttu kaveri = olen miehesi kanssa samassa paikassa töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa hauskaa :-)! Maailma ja varsinkin Turku on aika pieni!

   Poista
 8. Tykästyin Lontooseen heti ekalla kerralla, mutta seuraavaa visiittiä sain odotella aika lailla 18v, muistan ajan tarkasti sillä ekalla kerralla odotin tytärtäni :) Viime aikoina olen käynyt Lontoossa useammin, syy lienee varmasti tunnin lennossa ja edullisissa lippujen hinnoissa. Jatkossa tulen varmaan käymään useammin siellä, kun tyttäreni aloitti juuri opinnot Englannissa. Lontoo on ihana kaupunki ja siellä on todella paljon nähtävää, shoppailua, tietenkin kuninkaalliset sekä se on täynnä mielenkiintoita historiaa, unohtamatta noita viihde-esityksiä, johon mielelläni ottaisin hyviä vinkkejä vastaan! Catwickistä pääsee junalla todella näppärästi Victorialle eikä sen kanssa ole ollut ongelmia, Victorian asemalta taas pääsee helposti suuntaan jos toiseen. Miten hauska sattuma että blogikaimani tuossa yllä on samassa työpaikassa miehesi kanssa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistan kun Facebookissa taannoin vuodatin Gatwickin kauheutta, niin sain hyviä neuvoja noihin juniin, joita sitten siellä paikan päällä selvittelinkin. Siellä on kai yksi kalliimpi express-juna ja sitten paikallisempia, jotka eivät kai ole niin kalliita. Tai sitten tää kalleus on vaan mun päässä, paljon mahdollista :-D! Musikaalit ovat melkein aina ihan oiva valinta, ja paitsi ihan uusimpiin, lippuja saa kyllä paikan päältä oikein hyvin. Ajattelin tuossa, että voisin kirjoittaa musikaalikokemuksista ihan omankin postauksen, vaikka omaksi huviksi. Tätä on nyt kehuttu, on kylläkin näytelmä, ei musikaali: http://www.officiallondontheatre.co.uk/london-shows/show/item228430/the-play-that-goes-wrong/

   Poista
 9. Kuulostaa niin hyvältä, enkä ymmärrä yhtään, miksi itseäni ei kiinnosta Lontoo lainkaan. Kerran olen käynyt ja tarvitsisi varmaan käydä ainakin se toinen, että pääsisi makuun. Melkeinpä sun into Lontooseen tarttui tännekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Olen tavannut ihmisiä, joita ei Lontoo sytytä! Ymmärrän kyllä ihan hyvinkin. Kannattaa antaa toinen tilaisuus, ehkä. Mikään rentoutumispaikkahan se ei kyllä ole, että aikamoista kiirettä ja haipakkaa pitää, kun yrittää saada kaiken irti.

   Poista
 10. Hanneli / duunireissaaja14. lokakuuta 2016 klo 17.20

  Jostain käsittämättömästä syystä Lontoo ei vaan ole mun. Olen käynyt siellä niin lomalla kuin töissä. Ja aina on ollut kivaa, mutta silti vaan se jokin puuttuu.

  Mutta Gatwickista pääsee erittäin helposti junalla Victorian asemalle. Helpompi se on kuin kuin Heathrown kentältä keskustaan pääseminen. Ja etukäteen tilattu taksi se vasta helppo onkin, hinnat sen osalta vain ovat 70 punnan huiteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää juna-asia on justiin näin, mä en viisastunut kokemuksesta, vaan otin toisenkin kerran budjettikyydin, mikä oli virhe :-D. Ei se kaikille oo ollenkaan mukava kaupunki, eikä siinä mitään. Ja mä vähän ihmettelen sitäkin, kun ite tykkään myös omasta rauhasta kovasti, niin tommoinen härdelli ihan sopii välillä. Mutta oon kyllä poikki sen jälkeen.

   Poista
 11. Minä kävin Lontoossa melkein 15 vuotta sitten. Matka oli täynnä kaikenlaista ylimääräistä kuviota, niin itse kaupunkiin en oikein ehtinyt tutustua, eikä siihen suurta paloa sitten jäänytkään. Parhaiten muistan British Museumin, joka oli huikea paikka. Nyt esikoinen on alkanut vihjailla, että haluaisi Lontooseen, niin ehkä tässä lähitulevaisuudessa pääsen antamaan kaupungille uuden mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä kaikenikäisille tekemistä. Olin itse rippilahjareissulla poikani kanssa taannoin, ja kyllä me keksittiin tekemistä, vaikkei ollut edes Harry Potter -touria vielä tarjolla silloin.

   Poista
 12. Lontoossa on tullut käytyä kertaalleen ja olihan se huikea reissu futismatseineen! Jostain syystä en ole vielä toistamiseen käynyt vaikka väitän että kaupunki on yksi parhaimmista missä olen käynyt.. Kallis se tosin on joten ehkä tässä budejttimatkailun puitteissa ei ole vielä löytynyt sopivia lento ja hotellidiilejä sopiville ajankohdille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rahaa palaa, mikä on ikävä puoli. Monia asioita voi tehdä ilmaiseksi ja halvemmalla, mutta kun vielä löytäisi kivan majoituksen budjettihintaan, niin se auttaisi aika paljon matkakassaa. Halvat hotellit on vaan monesti aika kämäisiä ja Airbnb-hinnatkin ovat nousseet aika paljon. Ja muutaman päivän reissulla ei viitsi ottaa majapaikkaa jostain niin kaukaa, että suuri osa ajasta menee liikennevälineissä.

   Poista
 13. Tästä sai ihanaa inspiraatiota Lontooseen lähtemiseen! En ole nimittäin koskaan ollut. Eikä ole ollut koskaan suurta kiinnostustakaan, mutta nyt hyvä kaverini on muuttanut sinne, niin joutuu varmaan pian käymään. Veikkaan, että kun käyn siellä kerran niin haluan toisenkin kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jos kaveri vielä majoittaa, niin sehän on ihan parasta! Olen kerran saanut majailla kavereiden luona, mikä oli kyllä mukavaa. Sinne vaan!

   Poista
 14. Lontoo kuuluu niihin harvoihin kaupunkeihin, jonne maabongarikin on palannut usein - ja tulee varmasti vielä palaamaankin. Mielessä on jopa ollut asua siellä jossain vaiheessa muutama kuukausi, ettei aika aina loppuisi kesken. Tosin voisi sitten olla kätevämpää asua jossain vähän kaupungin ulkopuolella ja tehdä vaikka junalla retkiä sinne silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on minunkin haaveissa, että voisi olla vähän pidempään. Pisin reissuni on tainnut olla kaksi viikkoa, tosin kävin silloin laulutunneilla yms. ja osa energiasta meni siihen. Silti oli ihan hauskaa, kun aikaa riitti enemmän.

   Poista
 15. Ymmärrän kyllä tuon tunteen, kun joku paikka vetää puoleensa, mutta ei oikein tiedä, mikä se juttu on. Se on se kaupunki, se kohde, se maa. Kaikki siinä. Se fiilis kun kulkee kaduilla, ne muistot mitä siitä paikasta on. Se on vaan se jokin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sen vaan tietää, että näin on! Välillä Lontoo-suhteeni oli vähän katkolla, kun en olisi jaksanut mennä hälinään, mutta nyt taas se kutsuu puoleensa ja onneksi onkin matka ostettu jo! Muuten en olisi uskaltanut edes alkaa muistelemaan.

   Poista
 16. Lontoo on kyllä aika kiva, etenkin Camden. En muista kummalta kentältä tulin (Stansted vai Luton), mutta Easybus-lippu mulla oli. No, olin unohtanut tulostaa jonkun toisen paperin ja vaikka toisesta tositteesta näki, että lipun olen ostanut ja maksanut, niin bussikuski komensi mut takaisin lentokentälle tulostamaan puuttuvan paperin. Arg, maksoin siitä lystistä jotain 3£!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan saman verran kuin itse lippu, arvaan :-). Joo, aika rasittava firma on se.

   Poista
 17. Tiedän tunteesi, mutta mulle Berliiini on se kaupunkien kaupunki, jonne aina palaan. Myös sinne pääsee todella edullisesti :). Ehkä pitäisi taas vuosien jälkeen ottaa suunnaksi vaikka Lontoo, vaikka se on yleisesti ottaen tuntunut turhankin hektiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini ansaitsisi tulla tutummaksi kyllä, kerran automatkalla pyörähdettiin siellä, lasten ollessa mukana mentiin sitten heidänkin mieltymysten mukaan. Että jos ois ihan aikuisten reissu!

   Poista
 18. Voh, minun Lontoon reissusta on aivan liian pitkä aika ja tuli aivan Lontoo-kuume tätä lukiessa. Mutta se pahuksen arki! :D No ehkäpä Lontookin vielä nähdään!

  VastaaPoista
 19. Viimeksi eilen mietittiin, koskas mentäisiin Lontooseen katsomaan jalkapalloa ja istumaan pubeissa iltaa. Siinä olisi jo riittävästi yhdelle reissulle tekemistä Lontoossa :-D Upea kaupunki, jossa en ole vähään aikaan käynyt.

  VastaaPoista