sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kirpparilla ja kirkossa

Kun sitten vihdoin päivä kirkastui, lähdimme aamupalan metsästykseen ja suuntana Brooklyn Flea ja Brooklyn Tabernacle Church. Pitkin pitkää katua nimeltään Fulton St lähdimme taivaltamaan majapaikastamme kohti ruokaa ja hengenravintoa. Kieltämättä, seutu muuttui hiukkasen rähjäisemmäksi ja vähän ehkä pelottavankin tuntuiseksi siinä matkan varrella, että ei välttämättä siellä haluaisi pimeällä hengailla, eikä sinne mitään asiaakaan ole. Bongasimme kuitenkin matkalla supermarketteja, jonne aioimme myöhemmin mennä ruokaostoksille. Me kun olemme siinä mielessä outoja lomailijoita, että tykkäämme ravintolasyömisen lisäksi kokata itse majapaikassa.

Kohtapuoleen tuli vastaan Burger King, jonne änkesimme aamupalalle. Delit ja bagelit loistivat täällä Bedford-Styvesantin kulmilla poissaolollaan. Kahvi oli laihaa, mutta croissant&hamppari - yhdistelmä vallan mainio. Minä otin jutun sausagella ja J pekonilla. Sausage oli kyllä minusta pihvi, mausteinen ja maukas, lisäksi välissä oli munakasta. Hyvää, rasvaista ja energisoivaa!

Burgerista jatkoimme voimaantuneina kohti kirpparia. Kävelyohjeet oli kirjoitettu ruutupaperille, kunnei mitään karttaakaan ollut. Hyvin löydettiin kirppis, joka oli varsin hulppea rakennus, entinen pankki.
Ensimäinen "pilvenpiirtäjä", jonka näimme, osoittautuikin kirpputoriksiNiin iso on, ettei mahdu kuvaan.

Sisältä kirppis näytti tältä:

Kirpparilla myytiin uutta ja vanhaa, mieleen jäivät myyntipöydiltä lukuisat View Masterit, vintage-vaatteet ja nuorten taiteilijoiden hienot maalaukset. Niin ja aivan upeat kierrätyshenkiset huonekalut, joita emme valokuvanneet, mutta idea jäi muhimaan. Nautimme siis vain silmillämme ja kukkaro ei keventynyt.

Seuraavaksi kaupunkisuunnistuksen maailmamestarit käänsivät nokkansa kohti tabernaakkelikirkkoa. Tässä vaiheessa huomattiin, että edelleenkään emme omista karttaa ja ruutupaperin neuvotkin päättyivät kirpparille. Hyvässä yhteisymmärryksessä lähdimme "eteenpäin". Tiirailimme puhelimesta tallentamaani bussikarttaa, mutta se oli hyvin viitteellinen. Matkan varrella tuli vastaan BAM, Brooklyn Academy of Music:Käppäilimme etiäppäin sillä mielellä, että jos ei kirkkoa löydy, niin emmepä tiedä, mistä jäämme paitsi. Pian kuitenkin tuli tuttu katu eli Fulton st vastaan. Ihan kuin kotiin olis tullut! Tiesin sen verran, että kirkko on kyseisen kadun poikkikadulla. Sieltäpä se sitten löytyi, ja poikkesimme sisään ja meidät otettiin tervehtien vastaan ja opastettiin sisään hakemaan istumapaikat. En ottanut kirkossa kuvia, mutta tiirailkaa täältä interiööriä: http://www.brooklyntabernacle.org/.

Mutta olipa kirkossa tunnelmaa, kuin rokkikonsertissa kerrassaan! Ensimmäinen puoli tuntia veisattiin bändin säestyksellä seisaallaan jammaillen. Mekin osattiin laulut, kun sanat tulivat screeneiltä, joita oli pitkin valtavaa salia. Sitten kuoro lauloi aivan mahtavien solistien kanssa omia juttujaan, ja silloinkin monet jammailivat ja heiluttivat käsiään ilmassa. Me ei sentään, mutta kyllä mekin taputettiin. Noin tunnin päästä tuli vasta pastori stagelle, ja aluksi pahoitteli ääniongelmiaan. Vähän olikin huonossa kunnossa, mutta kyllä hän jaksoi huudella ylistyksiä laulun väliin. Ei kannattaisi kyllä tuollain äänensä kanssa pelleillä. Sanoisi Ääniräätäli.

Tässä vaiheessa pastori totesi, että nyt olis hyvä herrojen antaa istumapaikkaa seinänvierustalla oleville naisimmeisille. J pomppasi myös käskystä antamaan paikkansa ja minä perässä. Vaan siitähän alkoi semmoinen kalabaliikki, sieltä penkistä osoitettiin minulle, että tänne nyt ja äkkiä istumaan hyvä rouva, täällä on tilaa. Varmaan neljä tai viisi järkkärirouvaa kävi myös tarjoilemassa paikkaa. Moinen huolenpito kävi vähän raskaaksi ja seinän vierellä kävi myös kova veto. Päätimme paeta paikalta, kun olimme aivan salin takaosassa. Sitä paitsi, olikin saarnan vuoro.

Kirkkoelämys vaati vähän vahvistusta myös ruumiille:1 kommentti:

  1. Täällä on nyt vähän kuvien kanssa teknistä problematiikka, emme anna sen häiritä!

    VastaaPoista